Tali pusat baby

Normal tak tali pusat baby macam ni ? Ni nanah ka? Sbb saya tgk sekeliling tu ada merah, tali pusat dlm tu pn mcm berair darah sikit

Tali pusat baby
27 Balas

Lepas cuci ada biarkan kawasan tu open tak? Make sure betul2 kering baru pakai barut/ baju. Ni nampak macam infection sis. Bawa jumpa dr

Cuci kena btul sis..nurse ajar sye cuci pusat bby ni jgn takut”kalau blh ubt yg nurse bgi tu blh buh dlm pusat tu..supaya cpt kering and tk berbau....bru pakaikan pampers..

baby kalau masih ada tali pusat lepas sapu2 ubat alcohol tu sis bg kering pastu jgn pakaikan seluar pun xpe xyh tutup bahagian pusat tu . pakai baju je sampai tanggal

Aduii merah dah pusat 😩 saya bab2 tali pusat ni memang seriauu. Sis lap2 macam nurse suruh tak? Kalau masih tak ok refer la dr. Bahaya takut infection

pampers jgn pakaikan sampai atas sis. bhgian pusat kena sentiasa kering. tiap Kali tukar pampers kena cuci Tali pusat Tu. nnt infection. bawa g kk

dah kena infection dh ni sis, boleh mmbahayakan nyawa baby.. kena bawa p hospital jumpa Dr scepat mngkin

semoga urusan dipermudah yea sis. baik bawa terus anak ke hospital.sb npk mcm dah kena jangkitan.

tak payah tggu esok. awak bawak je g kk/kd. inform nurse. tunjuk tali pusat ni dkt nurse okay

Bagi saya tak normal. Ni macam infection dah ni. Awak pakaikan barut ke?

11mo ago

tak pakaian barut pun

Sebab terkena pampers ke ? Basah and pamper kasar kena pusat ?