Berat ibu tak naik-naik

Normal tak kalau berat ibu tak naik-naik utk 16w? Bulan lepas berat saya turun n then bulan ni di paras yang sama saja..ada tak ibu2 lain yang pengalaman macam saya? Risau sebab 1st baby

6 Balas

sama dgn saya... msa buka buku pink berat 51kg. 2nd appointment trun 1kg. 3rd appointment berat xnaik xtrun😅.. cuma awal2 hritu selera kurg untuk mkn nasi.. skrg je bru ada selera.. InsyaAllah asal baby sihat je... mkn je apa yg rsa nk mkn slagi xmemudaratkan...

normal sis, msa sya 16 weeks-18 weeks berat naik 1kg dan turun 1kg mksudnya mcm hrini check 65kg ,next appointment check lgi 66kg , next appointment lgi 65kg , skrng bru 20 weeks berat sya dh 68 kg

2y ago

setuju. belajar dari pengalaman first baby. kalau naik 2kg within sebulan terus minum gula cek whether gdm or not

saya Macm awal.. berat saya naik sikit².. mungkin selera makan kita buat Bert bdn menurut dan kerap munth²... risau jugk tngok Bert bdn naik sikit². tkut bby terjdi ap²

Sama mcm sy. berat turun . tapi doktor ckp jika scan baby membesar mcm biasa takpe .. normal ibu pregnant berat turun . kdg sbb takde selera makan ..

2y ago

Saya makan xbrenti jugak la tp berat xnaik2...

sama la sis . saya pregnant harini 16w5d . tp berat gitu jelaaa . sepanjang pregnant dia turun 2kg pastu dia naik 700 g pastu xnaik2 . makan banyak je.

2y ago

betul sis..asyik makan ja tp berat statik..risau sebab Tak tahu perkembangan baby

Normal no worries, as long as your baby naik berat badan should be okay ☺️👌🏻