BERAT IBU TAK NAIK

Salam ibu2, saya ibu gdm d/c. Normal ke berat ibu maintain je? Sekarang dah 24weeks. Berat tak ada pulak mendadak naik, ada hari sama je, ada hari turun. So anak dalam kandungan cukup ke zat? Ke macam mana. Hm kadang terfikir, risau jugak. #bantusharing

3 Balas

Betul, timbang masa appointment sahaja. Jgn timbang hari2 nanti jadi obsessed dgn nombor2 tu dan sendiri yg risau. KKM ada bg saranan kenaikan berat ikut BMI (gambsr disertakan, tapi bila upload jadi tak berapa jelas pulak tak pasti kenapa). Dr saya pula cakap kalau naik berat dlm sebulan between 1-2kg tu normal.

11mo ago

In Shaa Allah, bila kita dah ikhtiar dan buat yg terbaik, selebihnya kita serah pada Allah 🥰 Kalau ada masa sebelum tido malam2 bole buat research juga baca review, article & pengalaman org2 yg pernah lalui pengalaman mengandung ni. Mudah2an pregnancy sis lancar & baby membesar dgn kuat, sihat & sempurna. Aamin 🤍

Sy timbang pagi td dkt kkia naik 250gram je..okay la tu..nurse ok..doc ok..sy 25w 2d 🙂

dia mcmni, jgn timbang hari2. tu saja. just timbang masa appointment saja.