Hungry but no appetite?

Is it normal mommies to feel this way? Hungry all the time but you cant eat anything because you will vomit. Bubur nasi and sup is a no for me. What else can i try? #9weeks

8 Balas

Saya punnnn 😫😫..bau nasi..bau minyak..bau bawang semua tu memualkan...xmakan lapar pulak..mkn buah ngan kekacang sis buat alas perut supaya tak masuk angin..minum susu kurma farm fresh..tu la diet saya smpai hari ni and masih lagi ada beberapa minggu sblum masuk 2nd trimester..harap lepas masuk 2nd trimester hilangla segala alahan ni...bertabahlah sis ye..,

4y ago

Sama sis situasi kita, now saya 11weeks, termenung fikir nak makan apa kdg2, sbb pedih perut lapar tapi selera tak ada. Tu belum bila makan xlama muntah pula😭. Bertabahla kita😌

Same here. 6weejs. Saya teringin nk makan itu ini. Tp bila dah jamah terus takde selera. Kena mkn kuantiti sikit sngt jetu pun paksa. Skg pun tgh amalkan minum susu, kurma, biskut je la. Dsbbkan terasa lapar je all the time.

Normal dear .. macam i dulu .. standby biskut kering sebelah katil u .. or mkn kurma pn ok jugak.. if boleh minum susu then minum .. lepas makan tggu 30minit baru gosok gigi tau

5y ago

Ala siannya dia .. susu apa2 boleh tak ?

Me too!im hungry all the time but dont want to eat bcause i know i will vomit😥😥😥😥

Sama lahhh lapar tapi bila makan rasa nak muntah balik 🤢😵‍💫 penat lahhh huhuhu

Try dried fruits and nuts. Go for food that has mininal to no taste so wont trigger u to vomit

5y ago

I'll try. Thanks!

Sy lebihkan makan buah, bijirin and roti je. Nasi mmg tak lalu nak telan.

Yess... until 20 weeks.i ate meat without rice 😭😭😭