22 Weeks..

Normal ker, sejak 3 hari lepas macam rasa susah nak nafas jer lepas makan breakfast/lunch. Baby sangat active dalam perut. Tapi lepas ambik nap kejap, I feel better. Is it normal or I need to see doc? Tq mummy's

1 Balas

Hi Puan, Mungkin puan dalam keadaan letih dan memerlukan rehat walaupun hanya sekadar nap. Jika rasa susah bernafas, segera berhenti daripada lakukan apa apa aktiviti, duduk, tarik nafas dan jangan pakai pakaian yang terlalu tebal atau ketat. Pastikan puan dapat aliran udara yang secukupnya untuk bernafas dan rehat dalam 5-10 minit. Semoga ini dapat membantu :)