Sakit gigi

Normal ker sakit gigi dan gusi saat kehamilan minggu ke 36 ? Sakit yg sgt sakit ?

1 Balas

Sakit gigi memang sakit sis. Bila sakit gigi dtg semut lalu depan kita pun rasa nak cincang2 je semut tu. Makin baby besar dlm kandungan makin banyak pula kalsium yg baby perlukan. Jd baby ambil kalsium dr ibu. Sebab tu ibu hamil ni selalu sakit gigi atau sakit tulang ketika mengandung,sebab baby serap kalsium dr tubuh ibu. Jd sis banyakkan makan makanan yg kaya dgn kalsium. Minum susu banyak2. Jgn lupa jumpa doc gigi