Pertanyaan

Normal Ke Waktu Pregnant . Badan Naik Gatal² Datu Badan

23 Balas

Normal sis , saya pun awal2 pregnant belakang badan jadi kulit kering lpas tu gatal sangat2 .. skrg alhamdulillah dah kurang .. lpas tu leher naik tompok2 hitam 😌 kalau mandi dok sental , tapi mak tak bg dia cakap nnti pas bersalin hilang ..

Normal. Saya masa awal2 pregnant naik ruam2 merah banyak kt peha sampai kaki. Gatal2. Tangan pun ada. Pegi klinik doc bagi pelembab. Sapu tu je sampai skarang. Skarang ni dah masuk 6 bulan. Dah kurang dah.

Sy masuk trimester ke-3 ni bru start kene gatal2..tp kaki jela..mandi dgn sabun baby newborn + pakai losyen baby newborn baru kurang...

Normal..saya naik at peha dulu pastu naik at tangan..pastu lama2 hilang sendiri..kalau garu dia naik balik..sapu bedak atau losyen

Saya mula2 hari kena juga gatal2 satu badan. Dua hari berturut2. Hari kedua tu pergi klinik minta ubat sapu. Terus hilang gatal

Kulit mmg sensitif masa preggie. Kalau buleh cr sabun mndi baby atau yg mcm seba med, cetaphil...

Normal sis. Saya sampai skrg naik biji2 merah kat bahagian dada, perut dan belakang.

Normal sis. Sy plk belakang bdn tumbuh bk jerawat. Huhuhu

hormon .. sye jd alergik di muka ,, gatal dan berjerawat.

Saya pun mcm tu. Smpai bekudis. Tapi nasib skrg dah ok.

5y ago

Ah thank you, what a lifesaver hehe