kerap tak sedap hati

normal ke waktu pregnant asyik rasa tak sedap hati sepanjang hari? tiba2 perasaan tak sedap hati tu datang. bukan berdebar. tapi rasa macam tak sedap hati. #seriusnanya

5 Balas

awat tu sis. jgn fikir sgt2 ya. sis Muslim? jika ya, bykkan zikir, solat sunat & mengaji. ni tips sy, tiap hari tak pernah miss mengaji walaupun 1 muka surat. Insha’Allah semua ok. kdg tu mainan perasaan kita & syaitan mmg suka kacau bila fikiran kita kosong. moga sis dijauhkan dari perkara bukan2. sy doakan semua dipermudahkan ☺️

1y ago

Saya tk sedap hati, fikir mcm mcm, takr ectpic, takut chemical, takut gugur. Mcm mcm fikir. Saya baru lg pregnant

normal sis, sy pun mcmtu . risau kandungan lagi pernah gugur. asyik takut je . husb siap ckp bby ok ok jela . sy dlu siap mimpi buruk lg . tiap tiap hari sy pasang bacaan ayat al quran , alhamdulillah takde mimpi buruk lg . harap kandungan kita baik baik je smpai bersalin nanti .

normal lah tuu ...bila pregnant macam ii rasa ada ..kalau saya ,saya akan pergi mandi ,lepstu baring dan tengok cite yg kelakar ...takperlu fikir pun ..knp nk rasa tk sedap hati kalau xde masalah kn

Sama dgn sy..lama lama jd paranoid . Asal balik scan baby je tanye suami ulang2 baby tadi ok kan ade heartbeat kan ..rasa risau yg keterlaluan..nasib baik suami memahami..Apa pun byk doa dan rehat

normal. anxiety tu. saya pun macam tu. banyakkan berdoa sis.