Bayi tak lena tidur malam

Normal ke setiap malam Bayi akan kembung perut ? Baby mixed feeding. Dh check susu before ni ok je minum. Bayi minum Frisolac. Air pulak guna coway then rebus dulu before bagi.. siapa2 ada tips boleh tlg Bantu, dh few nights bayi Asyik meragam masa lebih kurg sama

6 Balas

Kena bantu baby keluarkan angin dalam perut. Buat urutan di perut & senaman kaki. Selepas baby kentut baru perut baby lega, boleh la tidur lena. Kalu baby tak nak baring (menangis melalak), susah untuk buat macam sy cakap kat atas tadi..so solusinya kena dukung secara meniarap. Fungsinya sama nak bagi baby kentut. Dan style dukung secara meniarap ni buat baby rasa selesa.

9mo ago

Noted. Sy ada buat cara ni. Tq for sharing!! :)

pakai botol susu apa? mungkin blh try tukar botol jenis anti kolik jenama pigeon ke Sebelum membahas botol anti kolik, apakah Moms sudah tahu apa itu kolik? Kolik adalah suatu keadaan di mana ada angin yang terperangkap dalam perut bayi yang menyebabkan rasa tidak nyaman. Beberapa gejala berikut bisa jadi adalah tanda bayi Moms terkena kolik.

Baby sy awal2 selalu kembung especially malam. Nak burp pon susah. Sy mixed feeding jugak. Siap sapu minyak setiap malam still kembung. Sy try tukar susu even najis semua ok. Alhamdulillah dah x kembung. Awal2 guna enfalac tukar ke similac.

8mo ago

kalau berak sehari sekali x ok ke?bukan ke elok kalu berak sehari sekali?sy kalu baby x berak sehari sy dah risau..ke sy salah😅😅

hai sis,bby sy minum.friso AR.TU mmg terbaik wlu harga mhl.kami tukar susu 5x...dn ni yg terakhir....oki,bby xblh minum air filter ,coway,cucckoo,mineral xblh....kena jerang air dn suam kn.air panas simpan....dn byk kan urut serta tuam

9mo ago

Ha ah. Skrg mmg bancuh susu utk air panas mmg sy jerang. Tp air suam sy campur sikit guna Air cuckoo. Takpe ke? So far skrg baby dah tak meragam sgt malam.. Malam..

anak saya masa dia sebulan bagi minum frisolac. tiap2 malam nangis kembong perut. sekarang dah tukar susu s-26. alhamdulillah serasi dgn anak.

ade sendawakan dia lepas nyusu?