Nak minta Tips🌼

Hi, normal ke pregnant trim1 bdn sakit, kepala pening mcm nak pitam je rasa. Kita x da alahan yg teruk cuma mkn tu x bbrpa selera, kdg mnta tlg husband tlg urutkn bdn sbab x thn sgt sakit smpai nak srh husband belikn ‘yokoyoko’ utk hlngkn sakit bdn tpi husband ckp x prlu sbab bnda tu pedas😅ada x tips utk kurangkn sakit2 ni ##firstmom #ingintahu #pleasehelp

7 Balas

Mase sy 1st trimester pn ase cmtu normal je smpai 2nd trimester 😂 skrg dh 3rd trimester dh xde alahan cmtu.. kalau blh trim1 sis bykkn rest.. mcm sy mase trim1 nk pitam sb kurang mkn.. so make sure mkn bia kyg n kalau g mane2 bwk snacks ke ape.. jgn biakan perut kosong.. pasal slera tu normal sis kne try n error mkanan ape yg sis blh mkn n xblh nk mkn. Sakit bdn tu skjap je bese.. nt akann beransur hilang tp nt trim3 die dtg balik tp sakit bhgian lain plak.. hehe.. Sy trim1 mmg byk rest... slagi check up semua okey then xperlu isau.. good luck sis moge dipermudhkan

10mo ago

Tq sis🤍

Saya pn br 7week. Mmg setiap 2jam kna mkn snacking. Xbole tggl klau x mmg angin meloya pakej sekali pening. So skrg mmg standby buah utk mkn every 2jam. Mkn dlm kuantiti yg skit tp kerap. Alhamdulillah dh berkurang skit loya2..tpi still ada. Dan sya bykkan rest. Goodluck sis. Semoga semua dipermudahkan.

10mo ago

hari terakhir period bila sis?

sama sis, sakit sngt smpai taktahan , pstu rasa lapar je memanjang, badan sakit tu betull rasa nak gi jumpaa urut jee nk hilangkan sakit tu, tapi kena bertahan 🥺🥺

10mo ago

Tulaa x thn sgt, smoga kita kuat utk baby🥺

Normal je.. mula2 memang mcm2 sakit ade.. & xsemua alami alahan yg sme.. tips nye bedrest je & mtk tlg husbnd picit bg lega.

Biasanya sbb perubahan hormon la sis tp blh cek darah tgk hb, takut sis ada simtom anemia.. dan cek tekanan darah jugak..

1) boleh sapu myk pns tapi elakkan sapu di atas perut. 2) boleh jadi hb low atau awak ada anemia

Boleh sapu minyak panas, cuma elakkan kawasan perut&rahim.