20-21 weeks baby bump

Normal ke perut rasa mcm keras sikit waktu trimester ke2?. Baby jarang gerak, kdg2 ja rasa mcm ada pergerakn baby. Xda tanda2 spotting, kdg takut juga baby x gerak huhu.

5 Balas

Saya pun macam awak. Sekarang minggu 25. Masa minggu 20 mula rasa baby gerak, aktif juga tiap hari boleh rasa baby gerak. Masuk minggu 21 dah kurang rasa baby gerak. Risau juga saya haritu. Tapi sebab belum masuk minggu kira baby kick lagi so saya just assume space tengah luas lagi kat baby. Jujur cakap saya pun overthinking 😅. Harini check 25 minggu alhamdulillah baby sihat je takde masalah apa2 pun 😄

1mo ago

sama mcm saya lah. masa 20w kemain gerak2 banyak dan kuat. masuk 21w ni kadang2 je ada. Dan tk kuat. kadang siang tk rasa pon. malam baru rasa tu pon halus je.. kita kemain risau huhu

normal kot.. saya pon 21w jugak.. ada tu siang tk rasa langsung. kita kemain malam tu plan nk gi scan. Nasib ptg tu rasa dia gerak😅.. kita risau sbb masa 20w kemain dia aktif

baby gerak yg wajib kira tu masa 28week. masa awal2 ni perut masih bnyk ruang dan baby pun bnyk tdur. normal utk rase gerakan baby skali skala shj.

kerap keras ke macam mana? kadang perut mengeras sbb badan kita tak cukup air

sis . saya pun sama rasa baby jarang gerakkk . risauuu hm 😭😭😭.