salam semua mommies..sy tgh preg 23 weeks..td pegi detail scan, dorg kate baby kecik..scan 21 weeks

normal ke mcm tue..risau la..mcm2 die bgtau..takut ank sindrom down la apela..sblm ni dah pegi detail scan, tp semua normal..xde ape yg lain..tibe2 arini dpt mcm ni pulak..sy ade gdm..adekah sbb sy diet baby kecik..?karang kalo telebih mkn gula pulak naik..

2 Balas

Kdg2 xsme scan awk.. Sy ank first dlu mula2 scan smua okay je ni kat KK la lpas tu dlm 7m tu dia ckp kepala baby besar pd umur kndungann.. Dah mcm2 fkir ank first kan so esok tu book trus scan swasta.. Trus tye kepala ank normal x.. Dia ckp normal je kenapa sy ckpla KK ckp besa pd usia kndungm😌😌

Gdm bukan saja boleh buatkan baby besar. Gdm pun boleh buatkan baby kecil