Baby mengeras

Normal ke klw bby kerap mngeras ? Dn tme dia mngeras tu prut sakit sikit .. Pastu yg kat bwah tu nyilu2 .. Perlu ke pergi hspital??

5 Balas

normal. lepas dia mengeras tu makesure baby gerak je. banyakkan study pasal bracton hicks. false contrction. selagi tk keluar air ketuban, dan tkde kekerapan sakit perut should be normal je . kang awak g hospital tak pasal kne seluk.

kalau dah masuk trim3 , normall . takperlu pun pergi hospital . sebab baby dah dekat bawah . and pasti babyy cukup gerak 10kali .

sy 36 weeks pun dh start skit2 area missv, tulang semua tdr malam pun ssh,, sikit2 mau kencing dh..

39w 2day..rsa yg sma tiap kali duduk da tak selesa,duduk xbole tegak..n sentiasa rsa nk tkencing..

normal sis saya pun kerap sangat jadi da seminggu ni