4W1D SAKIT TULANG PUNGGUNG

Normal ke kerap rasa sakit kat bahagian tulang punggung tu ? Tapi bukan sakit teruk, just rasa mcm kena tekan2 sikit rasanya. Time baring tu selalu rasa.

3 Balas

Awk kene ubah posisi tidur yg awk buat skrg. Blh google posisi tidur utk ibu2 mengandung and try and error. Klu sesuai amalkan saya mcm tu lah dulu smpi klu nk membongkok terasa sgt sakit pinggang and area punggung. Lepas saya amalkan tidur mengiring dan bantal diletakkan antara dua kaki di peha, kaki buat selurus yg boleh dh selesa. Ajaibnya esok bgn tido hilang terus rasa sakit tu seolah2 x pernah dtg. Awk jga blh guna gymm ball utk exercise, kat utube byk tutorial

2y ago

Alhamdulilah.. Wahh Terima Kasih Puan atas infonya. Boleh try amalkan ni. Kena banyak google jugak ni untuk tahu info2 ibu hamil. Terima kasih Puan😃👍🏽

sy haritu masa weeks 4 tu ada rasa sakit tulang punggunh sekejap jela.. dlm 2 hari mcmtu.. lepastu dah tkde dah.. tkthu sebab apa.. mgkin tersalah tidur atau faktor hormon ke 😅

2y ago

Mgkin jugak sy pn trsalah tidur. Bila dah tidur tak ingat dah posisi tdr mcm mn..😅

Normal. Sy kadang2 duduk pun sakit. Selalu back up beli bantal mcm orang buasir. Kalau tidur mmg letak bantal kt blkg and kena ubah posisi tidur

2y ago

Oww.. ok2, Terima Kasih Puan atas infonya. ☺️👍🏽