Kebas tangan

Normal ke kerap kebas tangan semasa preggy mommies yg lain ada mcm sy tak?

18 Balas

Sama la saya tgh mnhadapi nye skrg..dh 3 bulan dh..nak tido malm mmg x selesa..dokter kata bnyak air dalam badan dan ianye nirmal..tanya nurse..nurse ckp kurang kalsium..saya mula kne sebelah tangan je..skrg dua dua belah..nak buat apa pun x selesa..harap sangat 3trismester ni hilang la

Sy slalu kebas kaki dgn tapak tangan. Paling saya xsuke bile muke saya pon kebas skali. rasa mcm ada semut2 jer merayap atas muka. Xselesa sgt. Xtau kenapa jd mcm tu. Sabar jelar . #29weeks

4y ago

Betul2 mmg tak selesa

Carpal turnal syndrom...normal..saya kene masa kandungan 5 bulan..sampai skrg dah masuk 7 bulan lebih pun ade lagi tapi tak tak lah teruk sangat dah macam masa mula kena dulu...

4y ago

Ha dye lah tu..nurse cakap ritu kalau lepas bersalin kena lagi kena bgtau nurse..nanti dye refer hosp mcm mne..

Mcm sye, carpal tunnel syndrome. Baru kene start 26w aritu. Doc ckap normal kena waktu preggy cuma kene pantau jgn biar makin teruk. Doc kata slalu lepas deliver dia ilang sendiri.

Normal...saya berterusan lpas besalin sebulan rasa kebas.. Lpas tu bru hilang....klau tanya misi die kata kurg klsium...klau tanya mr google die kta sindrom carpal turnel....

4y ago

Oh ok sis kalau mcm tu ok lah kalau normal

Sy dah 36week .. klu tido bangun tu rasa kenas tangan nk gengam pon payah sakit rasanya jari2 semua cuma kaki x bengkak tangan pulak selalu rasa gini ..

Same.. Tp tgn sbelah kiri je.. Rase smpai bahu.. Agknye sbb kerap tdo mgiring belah kiri tu yg kebas sblh je kot.. 😬

Trim ke 3 tgn sy kejang sja.. sy ingatkan tersepit msa tidur rupanya tidak sampai beranak baru ok.

4y ago

Yeke hmm mungkin baby nak besar kot

Smalh sya,nk tido pun x selesa,bgun pgi nk gegam tngan terasa skit,adoi,sabo jelh

4y ago

Situasi kita sama..tp mujur boleh bertahan lg..

Kurang minum susu kot. Sy klo xminum susu bnyk mula laa memlm kekebas kaki tangan

4y ago

Oh mungkin sebab tu kot ye.. sy minum selang sehari susu tu.. mungkin sbb tu jugak