20 minggu.

Normal ke kandungan masuk 20 minggu tp belum rasa baby gerak. Preggy anak pertama,ibu2, baby korang rasa gerak minggu ke brpe??

26 Balas

Sy 14week dh rse bby tendang2. Ank first jugk. Tp time 14w tu xde la kerap kekdng je dpt rse dlm sehari sekali tu pon sikit2 pstu dlm dua tiga hri bru rse blek dia tndang ha mcm tu. Kene fokus baring melintang and relex sllu bru sy dpt rse. Pstu dh msok 18week makin galak dia tendang2 tiap hri dh rse kdng dia aktif pagi kdng mlm. Tp klo sy bkk lgu ke nnyi ke msti dia ikot joget😆kekndg lak dia mngeras bile baring nmpk mcm bonjol je kt perot and bile rse kt perot tu keras bile usap2 bru dia ok balik. Kdng sje goncang perot kjut dia pstu dia tendang huhu. Nnt sis rse laa mngkin ade org lmbt rse ade org cpt rse.. Mcm sy pon bby bump xnmpk sngt pon bile pkai tshirt org ingt buncit je😆😆

Kalau preggy anak first mmg lewat sikit. Mungkin blh rasa dalam 20 minggu ke atas tp bergantung juga. Kalau rasa pon tak kerap. Sbb baby kecik lg dan perut masih byk ruang untuk baby bergerak.

Klu baby first lewat sikit berbanding yg 2nd. M b boleh rasa dlm20w ke atas. Kku dh 20w tu try focus masa baring mengiring nnt puan akan rasa kt area bawah pusat walaupun soft movement.

Sama lah saya. 20minggu tak rasa langsung baby gerak. Baby bump pun tak ada.. Anak first jugak ni.. Mungkin tebal sangat kot perut ni sebab saya berbadan besar..

Sy 18 week..perut slalu keras..tnya nurse..keras tu sbb Dy bgerak Dlm perut..to x tendang2 lg la..kadang2 je Rase mcm ad gerakan

Sy 22weeks bru rasa baby kick. Normal org kata kalau preggy anak first. Lg2 y jenis perut tebai. Kta xperasan sgt

19w4d saya start rasa tendangan & sy pon preggy anak pertma...esoknya terus ada lelehan susu alhamdulillah

Normal sis jgn rsau.. ada yg 22weeks.. tgk ketebalan perut gk bnda ni.. sy 17weeks dh rasa bubble²..

Normal sis. Ada kwn sy 22,23 weeks baru rasa. Atas org agaknya. Sy 17 weeks dh rasa sesekali. 😄

Depend sis. Ada yg awl, ada yg lambat. Sy 19w dh rasa baby gerak. Sama jgk preggy ank 1st.