37 weeks

normal ke kandungan baby 37minggu baby kecik dlm 2.2kg..ibu2 yg ada pengalaman boleh share x..terima kasih?

2 Balas

Hi Puan. Berat badan bayi semasa kehamilan ini sebenarnya subjektif. Kurang atau terlebih berat tidak menjamin tahap kesihatan bayi tersebut. Puan boleh bertanyakan pada doktor puan akan berat bayi puan sekarang ini. Namun, puan juga boleh amalkan beberapa jenis pemakanan ini untuk menambahkan berat badan bayi di dalam kandungan puan iaitu seperti kekacang, Ayam, Ikan dan sebagainya. Puan boleh baca lebih lanjut di sini ya :) https://my.theasianparent.com/cara-menambahkan-berat-janin-dalam-kandungan

Sama dengan saya..hahahahah