susah nak bernafas

normal ke kalau susah nk nafas time pregnant? sekarang tgh 21 minggu 5 hari. lately ni rasa macam susah sikit nak nafas, angin macam berkumpul di dada dan ulu hati. muntah² angin. tak tahu la nak buat macam mana nak bagi lega. Ada yang tahu ke cara nak bagi lega dari angin ni?#ingintahu #seriusnanya #pleasehelp

3 Balas

Simptom pedih ulu hati tu. Jaga postur dan senam sesuai kehamilan. Elakkan makanan atau aktiviti yg buat trigger pedih ulu hati

7mo ago

ohhh. faham. tadi saya ada berjalan² kat luar sikit, alhamdulillah rasa lega sbb angin keluar. terima kasih