susah nak bernafas

normal ke kalau susah nk nafas time pregnant? sekarang tgh 21 minggu 5 hari. lately ni rasa macam susah sikit nak nafas, angin macam berkumpul di dada dan ulu hati. muntah² angin. tak tahu la nak buat macam mana nak bagi lega. Ada yang tahu ke cara nak bagi lega dari angin ni?#ingintahu #seriusnanya #pleasehelp

3 Balas

Sy mcm awk juga .. sbb sy mmg ada asthma, klo x mengandung sy x kne asthma, bila mengandung 5 bln ke atas auto akn mengah n cepat lelah, dr bg sy guna inhaler utk senang bernafas

6mo ago

okay la tu ada penyelesaian tapi still kena berjaga² la kan, risau. moga sentiasa sihat dan baik² sahaja.

Simptom pedih ulu hati tu. Jaga postur dan senam sesuai kehamilan. Elakkan makanan atau aktiviti yg buat trigger pedih ulu hati

6mo ago

ohhh. faham. tadi saya ada berjalan² kat luar sikit, alhamdulillah rasa lega sbb angin keluar. terima kasih

Saya 23weeks pun rasa susah nk bernafas

6mo ago

cuba keluar jalan² kat area rumah or taman. insya Allah boleh bagi lega, makan pun kena jaga jugak tu. nurse sy bebel sbb berat naik. walaupun normal tapi bahaya juga untuk kita.