Perlukan Pendapat

Normal ke kalau scan dah ada kantung ngan janin tapi dr tak boleh ukur lagi berapa minggu? Dr just bagi anggaran dalam 4 week lebih. Tapi dr cakap dah boleh buat appointment buka buku pink #seriusnanya #firstmom

4 Balas

awak scan dkt kk atau pon klinik swasta. kalau awak scan klinik swasta awak kena call dulu kk berdekatan dgn awak utk tnya procedure. ada kk yg boleh walkin terus ada kk kena book appointment. selalu kk akan minta kita dtg buku pink masa usia kandungan kita 12w keatas.

1y ago

@nurfatiha nadira adira depend pada kk. ada je kk boleh buka buku awal. awak cuba call tanya tengok.

baru lg 4weeks.. mustahil utk nmpk janin.. repeat scan 6..7..8 weeks keatas.. nk bt buku pink call dulu kk yg dkt.. buku pink available 8 weeks keatas..

1y ago

Okay baik Puan. Terima kasih Puan

normal. machine scan boleh start ukur kehamilan 5mgg ke atas, tgk apa jenis brand machine n setting nya

1y ago

Terima kasih Puan

Dah ade janin tu tak mungkin baru 4w lebih. Biasa 4w lebih ni kantung je.

1y ago

Itu laa. Sebab dr cakap tak boleh nak ukur berapa week