saiz baby kecil

normal ke kalau saiz bby kecil dri usia mingguan dia? klau ikutkan usia kndungan sya msuk 32w

saiz baby kecil
7 Balas

sy baru kene rujuk kt pakar smlm.. 32m 2 hari.. berat 1.2kg..ikutkan dokt nk suh masuk wad utk cucuk matangkan paru2 baby.. x jd jumpa plk mggu dpn.. klu x naik gak.. kene la.. pln dokt suh beranak awal katanya.. Ya Allah, semoga dipermudakan urusan2 kita

1mo ago

dokt akan scan nnty

doc di klinik dan doc pakar di hospital bgtau sy , normal ja klau baby kecil 2 minggu dr minggu dia.. tp kalau baby kecil drpd 3 mggu itu dah xnormal.. btw sy dah 3x scan dgn pakar sbb baby kecil 2 mggu dr minggu dia.. skrg pun sy 32w

Saya pon macam tu..selasa bru ni g scan 29w6d tp bila scan 29w pastu ada la 28w mcm tu,..tapi saya tanya doc..doc cakap normal..kalau kecik smggu dua.jangan 3 4mggu kecik tu x normal doc cakap..berat baby pon normal je

saya lebih kurang awak. check baby 32w 4d tapi ukuran saiz dia ada yg 28w/29w. berat dia ok pulak 1.7kg. esok kena refer pakar

1mo ago

laa, ye ke.. tkt kn sis. hmm

Try scan kat swasta dah? Ambik pakej sonobee murah sikit, kadang gomen machine diaa gitu la

1mo ago

Try minum susu coklat waktu malam. Tgk seminggu cmana, scan semula utk tau berat baby. Jgn risauuu mommy!

plus minus 2w sy rse ok lg...dr awk ckp apa? ade dr ckp kne refer pakar?

1mo ago

then xde apa kot, kdg baby ikut genetik parent dia, mcm sy dr ckp baby bsr 2w trus dpt surat refer pakar, so far dr ckp semua okey mungkin genetik. as long as baby sihat xpe...jgn risau ye mommy insya allah xde apa...

plus minus 2w normal je