11 minggu: Kebas semasa tidur

Hi, normal ke kalau rasa kebas2 badan (pinggang, tangan) masa tidur? Sy tidur biasa je, tegak mcm sebelum pregnant. tp sekarang bila bangun kerap kebas. Patut sy risau ke?#firstbaby

4 Balas

sy masa pregnt kebas jugak tgn ... bangun ja mesti kebas .. sampai nk gengam pun xbole .. nak pegang apa2 pun sakit .. tp skjap ja .. stngah / sejam lepas tue oke dh .. tnya doc ckp normal .. jgn smpai xdak deria sentuhan langsung dah laa .. means sampai langsung xbole pegang apa2 utk jgka masa lama itu tak normal ..

Saya baru 7weeks dah kena kejang punggung seharian..duk jalan kat rumah pun masih sakit..cramp2 tu semua ada😭 doc kata normal tapi sakit sangat..

biasakan tidur mengiring selit bantal celah kaki, puan. seeloknya mengiring ke kiri. insyallah selesa tidur

sy pulaa sllu rasa lemah je bdn klu bgun tdo pagi...tpi doktor sllu nasiht tdo belah kiri lebih baik...