baby 6 bulan .

Normal ke kalau mengandung masuk 6 bulan babh kadang dia aktif , kadang2 kurang aktif ... ?

8 Balas

Mungkin kita yang tak rasa pergerakan baby. Tapi masih normal tu sis. Cuba sis minum manis atau bareng dengan keadaan selesa. Nanti dia gerak. Macam saya masuk 6bulan lebih baru rasa itu pun slow. Then tanya doc, doc cakap normal sbb baby first saya tak tahu beza pergerakan baby lagi. Ni masuk 8bulan kemain aktif lagi, tengah tidur pun boleh terkejut. Abi nya pun kadang2 ketawa tengok perut macam ada wave😅🥰

dia gerak je sbnrnya sis cuma kdg2 xprsn .. nnti dh 7months baru sis monitor pgrakkan bby btul2

baby klau x aktif tu die tido..xkan 24jam die nk bergerak..

Normal. Baby pn nk rehat. Janji dia ada bergerak wlupn x aktif.

Saya ni momy kejap aktif kejap tidak normal ka

macam saya jugak kadang rasa kadang tak rasa

Sama la saya pun mcmtu

normal sis