DARAH NIFAS

Normal ke kalau lbih dr smnggu...drh nifas still ade lg??? Then tibe ii kluar mcm kluar ketul macam drh beku....normal ke erkk???#seriusnanya #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

1 Balas

normal.. mcm nifas ni paling kejap satu hari satu malam... ada juga 44 hari ada tu 60 hari baru abis darah nifasnya... mcm sy 60 hari baru clear.. puan bykkn bertungku supaya rahim cpt kecut dan boleh melegakan dr kena rengat dan ada batu mereyan ke meroyan yg kita kena make sure smua drh yg ada tu blh kluar dgn lancar..maaf kalau ada perkataan sy taip ni sukar utk di fahami hrp ada mommy lain blh share ttg ini dan btlkn sy.. slmt brpantang ea mommy dan jg diri baik2.. tahniah juga utk newborn.. mg ank mmbsr dgn sht dan mnjd ank yg soleh solehah buat ibu ayah..aamiin..t8 care ya

2y ago

ttg ubt tu xpe mommy mcm sy dlu ank lahir prem sy xblh ambil jamu jd lepas ank dh bsr sikit br sy start jamu.. dan mommy jgn lupe berbekung tuk kecikkn balik pelviks kita nnti mommy try follow ig ni. ada share byk ttg apa prlu kita buat lepas brsalin.. ig ejaconfinement helper.. klu nk pnyusuan ekslusif follow nadmasrom dgn noor fazila abd rahman mereka pakar lactating sy pnh share ttg ini dkt wall sy sblm ni..nnti mommy lapang2 mommy cri k.. 😉✌🏻