tidurkan baby

Normal ke kalau kita ambik masa dalam sejam untuk tidurkan baby? Anak saya esok nk masok sebulan.

5 Balas

normal sis. tapi seeloknya bagi dye ade rutin tido yang tetap. contoh pukul 8 malam lampu bilik dah tutup biarkan suasana selesa tak bising untuk bagi baby suasana tido. macam anak saya dah 8 bulan pukul 9.30 je dah sesiap masuk bilik tutup lampu sume untuk tido. alhamdulillah tak amik masa lama nak tidokan . 😊

5y ago

Sy lpas maghrib dh bawak msok bilik get ready utk tdo.. dh bg susu lepas tu dodoikn tdo, baby mengantuk sbb banyak kali menguap, tapi mata celik besar. Jenuh nak bagi lelap smpai sejam lebih.

Boleh start train tido kan baby. Nanti bila besar dia terbiasa pulak kalau tak start train awal

Ye normal. Ank dah setahun ni pun mkn masa nak tidokan 😭

5y ago

Anak sy esok sebulan, makin ssh nk tdorkn die 😭😭 dia ngntok tp ssh nk tdo

Normal sis...baby blm kenal siang n mlm..😊

Normal sis