17 minggu rase baby gerak tak?

Hi.normal ke kalau dah 17 minggu lebih tapi takde rase apape lagi kat perut? Takde rase gerak2 pun.. sy macam risau pulak..😥

2 Balas

Nurse pernah bagi tau saya, Untuk 1st time pregnancy biasanya ibu boleh rasa baby gerak dlm 20 minggu ke atas. Kandungan ke-2 & seterusnya akan jadi lebih awal. Pengalaman saya sendiri, BETUL saya rasa gerakkan baby bila kandungan dah masa 20 minggu +++ (Light Kick). Bukanlah tendangan yg betul2 kuat 😬

3y ago

ouh ok ok..tq soo much.. tu la bila baca dia ckp 17 minggu dah start boleh rasa baby gerak..tu yg risau tu..tq ya..

nrmal sis..dpend pd bdn sseowg gak ade cpt ade lmbt

3y ago

ooo ok ok.. tq so much!