bayi 10bln

normal ke kalau dah 10bulan tak pandai bdiri tanpa bpaut apa2?

5 Balas

normal sis..ad baby y sangat teliti dia akan takut untuk berdiri..cuba mula dgn selalu bg dia berdiri dan pegang disofa..lama2 dia akan sendiri lpas tgn bila dia ready..nnti bila dia mula boleh lepas tgn,baru sis ajar dia bertatih untuk berjalan..lg lama dia merangkak lg bagus motor skill dia..dan more harmless once dia blh jalan.

Cuba byk kan bonding dgn anak dan aja dan galakkan dia utk berdiri, aja dia cara pegang barang..try search YouTube ke ape utk tgok cara belajar berdiri..mne tau boleh nanti dia berdiri

Normal je. Anak saya bru nak masuk 9bulan tapi still berpaut lagi. Tapi kdang dia berdiri tanpa berpaut. Gaya mcm berlagak.

Normal puan. Lain anak lain potensi. Mungkin lambat dpt kaki tp laju dpt cakap 😍😍

Normal. Anak2 saya 10bulan dah start belajar berjalan. 11bulan dah pandai berjalan.