Bayi kerap sakit perut

Normal ke kalau bayi kerap sakit perut. Anak saya selalu sakit perut. Lepas minum susu susah sgat nak sendawa tpi kerap kentut. Berak dia semua ok. Cuma selalu sgt sakit perut. Kesian pulak tgok dia mcm tu. Tolong bagi pendapat kenapa ank saya mcm tu.

2 Balas

kalau baby kembung perut,Cuba puan tukar susu botol ke anticolic. sapukan minyak telon kat perut bayi dan buat urutan I ❤u. sehari sekali tu bagi gripe water. kadang2 kalau baby tak cukup susu pun tak akan sendawa sbb tak kenyang. Cuba up sikit setengah oz dulu dan tengok mcm mana

3y ago

ok terima kasih ye. nnt saya cuba

Sakit perut tu maksudnya perut anak kembung ke? Kalau kembung cuba check teknik penyusuan anak. Mungkin latching pada puting tak betul.

3y ago

saya pun xtau sbb kembung perut ke apa. lepas minum susu je mesti dia mcm xselesa. ank saya susu botol.