Baby Kick/Pergerakkan Baby

Normal ke kalau baby kick dengan rancak pkul 9 am- 10 am , then pkul 10 lebih dia diam, then pkul 2 baru active balik? #28weeks #babykick

9 Balas

kalo sy,sy buat mcm ni *eskim/manis/ais sejuk *tepuk2 at perut area dia selalu tendang *rajinkan dgr music/zikir *baring kalih kiri/kanan sy buat dr nk masuk 2nd trimester alhammdulilah skrg nk masuk 38 w.. hope sblom due dh beranak🤭 oo nk tanya sis, 9am-10pm tu misi gtaw ke? mcm sy 9am-9pm.bby tendang kol 9pm tu pun dh kna tegur🤭lambat sgt tu katanya

2mo ago

oohh maaf,sy tersalah pandang🫣

sy 32w siang hari susah betul baby nak tendang.. mula2 risau juga, skrg dh tahu time dia magrib keatas baru rancak, lgi satu bila suami dh balik kerja, dgr suara abah nya makin menggelitat dia kt dalam 😁

2mo ago

sme..bby sy klu dgr suara abah dia..amboi menendang nendang...nak nak time abah pegang prut..smkin rncak...

Atleast sejam sekali mesti rasa 1 tendangan. Kadang kita yang tak rasa. Lagi lagi bila tengah buat kerja, berjalan, memang kadang tak rasa.

2mo ago

mungkin tu lah kot, sbb tngh sibuk kerja.. kita tk rasa

sy 22w, ada rasa something mcm gegar tp x tahu itu tendangan ke apa.. so cm mana pergerakkan baby tu sbnr nya ya?

2mo ago

mungkin awal lg 22w.. biasa awal2 rasa mcm gelembung2 je dulu haha

maaf nk tya mcm mna ye nk kira gerak kn baby to start dri 9 a.m to klau baby aktif mcm mna nk kira to

agak jauh jugak gap antara pukul 10am smpai pukul 2pm. sis kne kejut2 baby. borak dgn baby.

2mo ago

thank you sis for the tips.

kalau harini je maybe tak. tp kalau mmg setiap hari tu timing dia la tu.

2mo ago

tu lah kene monitor lgi beberapa hari, tengok pattern dia

Bby tido tu. Kcau2 sikit. Mnum ais ke. Knfem trus menendang2..

Baby tidur