Baby tersedak

Normal ke kalau anak saya tersedak keluar melalui hidung?kenapa boleh jadi macam tu??macam mana carabuntuk elakkan perkara tersebut berulang?

3 Balas

anak sy masa bby selalu tersedak, sbb bnyak sngt minum susu, so tiap kali lepas susu, sy baringkan dia, bantal tinggi sikit, tidur menggereng, tak kisah kiri kanan. smpai umur 6 bulan lebih selalu jeluak, biasa lepas nyusu tu, sy tak bagumi sapa2 angkat dia, tunggu 2 jam baru boleh main🤣

masa tersedak tu jgn baring kan anak .. senget kan badan dia sedikit supaya x masuk paru2 .. mean angkat sikit dn sengetkan badan anak kiri or kanan

Put ur baby upright on pillow for 20 minutes n then can put oneside/mengiring then.. Jgn2 bahaya klu kuar susu melalui hidung.. U kena pantau sis