lapar

Normal ke ibu2 preggy ni selalu lapar??makan xsampai sejam dua,lapar lagi

51 Balas

Normal. Ambil meal mcm biasa. Utk snack tu ambil buah kalau nk elak berat berlebihan. Lagipun buah kan bnyk vit. Bukan apa kalau berat naik berlebihan tkut nnti nk kurus balik lepas bersalin tu susah 🤭.

normal. sebab baby serap zat dan nutrisi dri mommie sbbtu mommie cpt rasa lapar. saya pun malam2 sanggup bangun pergi dapur cri makanan. lapar punya pasal.

saya .. tapi bila dah duduk mengadap makanan tu tak lalu pulak . makan sikit muntah .. perut tak sedap je rasa 😰 tapi layan jelaa bila lagi nak rasa mcm ni kan

5y ago

Same goes to me...lapaq gila2...tp bila tgk makanan or gambar mkn teruih loya tekak...

Asyik nak makan yg ringan2 jer..nasi2 kurang..kdg2 1kali je sehari..kdg2 xmkn nasi lgsg..tp mkn bbur boleh plak..makan nasi pastu muntah..

Normal sis, dah tidur tgh mlm bgn nk buang air kecil je tu pun lapar smpai susah sgt rasa nk tido tu.. Nk taknak suami teman kan mkn 😂

Saya pun mcm tu. Pergi check up dkt KK nurse ckp berat naik lebih dr sepatutnya 😅 nk buat mcm mana mmg lapar selang 2 jam hehe

First semester mmg selalu lapar. Bila masuk second semester ni mcm bole control dah.. Lepas minum susu rasa mcm full pula

Saya..tgh2 mlm trpksa bwak mknan ke blkk tidur tp bawak buah jela..😁sbb lpar smpai xbleh tdow pdhl sblum tdo pn mkn..

normal sis. boleh nak makan selalu tapi kuantiti kena sikit. kalau tak kawal nanti berat badan naik mendadak 😂

Normal sis..sy pun mcm tu..now 31 weeks..lagi kuat mkn..klau blh sepanjang masa nak mengunyah..tp kalau nasi tak suka..

5y ago

sama kita sis .. tapi kalau sis tak makan nasi , sis ganti nasi dgn makanan apa ye ?