12 minggu

Normal ke hamil 12 minggu badan tak skit perut belum ada rasa apa apa belum keras lagi

47 Balas

Sama sis. mse tidur lagi lah, leper je perut . Tiap hari dok pikir baby okay ke tak, baby ad ke tak, baby besar ke tak, sebab takut bila kita tak sedar bila kita buat apa apa baby boleh terjejas. Mse nak buang air besar pun lagi lah takut, sbb kita main jirus je air, tak tgok pon najis tu. Takut keluar bby ke apa ke . Allahu takut dia smpai tak boleh tidur tau 😭😭😭😭

1y ago

Alhamdulillah tahniahhhh awak . Sy pon menunggu hari je lg . Dah 39w 5d . Doakan sy dipermudahkan segala urusan ye 🥰

sy pun sama dh masuk 9mngu ada alahan skit tapi masih oky , anak first . mengidam pun ada tpi boleh bincang lagii . alhamdulillah setakat ni paling ketara mengidam burger 😆

2y ago

9 week kandungan berapa cm sis??

Salam. Saya nak tanya, kenapa saya 12 minggu baru datang alahan mabuk tu ya, agak2 bila alahan ni nak habis? saya bangun dari tidur pun rasa nak pitam sebab rasa macam darah tak cukup kat kepala. Saya mudah pitam jugak. Ada tips tak mummy , untuk turun kan gdm 🤣

pada sya tu normal. sebab sya 10mnggu dh start sakit pinggang , sakit badan. doc ckp sya xptt rsa sbb baby kecik lagi. doc ckp takot nti kene air kencing kotor. so bersyukur la 12mnggu awk tk rsa apa2 lagi. tunggu 4bln nti bru rsa. sebab baby dh membesar.

Ada tak bakal mommy mcm saya lepas buang air kecil, bila bersin, bawah perut rse mencucuk? kenapa ye? baby marah ke kejut dia bangun? 🤭 #12mnggu6hari

1y ago

haha sama tapi sat je pastu hilang sakit cucuk tu

saya pun rasa mcm tue sometime terfikir aq mengandung ke x nie?hihi😂

8mo ago

sedang merasai nya...😅 tergelak baca 😁

alhamdulillah sy pun sama dr awal kndungan smpai la 20mggu takde alahan dan sakit2 bdn , tp masuk 20+ , hahaa malam2 trpaksa mntak urut 😅

Saya sudah 12minggu 2hari perut rasa nyeri sejak masuk 12minggu ne rasa mcm tak selesa.. memang macam ne kah? ne anak pertama saya...

sayapon sama rasa macam tu..tapi saya scan semalam Alhamdulillah baby semakin besar dapat tengok degupan jantung dia siap gerak² lagi..mungkin sbb perut saya gemok tu yg x rasa ape² hehehe

Masuk minggu ke 12 still same minggu pertama xda tanda2 alahan .. mengidam sikit je still boleh bawa bincang😂

2y ago

Haah. Mengidam dia belum tahap teruk lagi