Morning sickness

Normal ke dah 16 minggu morning sickness rasa makin teruk. Trimester pertama takada morning sickness. Masuk trimester kedua baru mula. Minggu ke 16 ni jadi makin teruk sampai masuk air haritu.#pleasehelp

10 Balas

normal sis . mcm sya plak. lepas dpat tahu preg, auto morning sickness smpai 5 bulan, sbulan stgah xg keja . dh okay dlm 2 bulan mcm tu, +ve covid, post covid sya plak morning sickness tu dtg balik, skg on off drip + mc . kdg tu down tpi kena kuatkan smgat sb anak, ibu sakit xpa janji anak shat

Saya pulak trimester pertama all day sickness yang teruk sampai masuk wad. Sekarang dah masuk 2nd trimester alahan semakin berkurangan and since discharge hospital tak ada muntah2 langsung dah, alhamdulillah. Betul lah. Lain orang lain journey dia kan.

Atas hormon masing2. Ada yg tak ada morning sickness lngsg, ada yg awl2 morning sickness, tgh2 takde, hujung2 dtg balik. Ada yg sepanjang pregnancy morning sickness. Dan ada juga kes mcm awk. So it depends.

sye dri awal smpai lah 17w ni. morning sickness dah kurg skit. tp alahan still ada. ermm. byk kn mnom air msk. sye pon kne mnom air msk 2ml satu hari

normal sis.sy masa pregnat ank 1st dlu pn mcm sis trimester 1 elok ja.kuat.masuk trimester 2 alahan teruk.siap warded 2-3x.masuk trimester 3 ok dh

Sama la dengan saya sis. Trimester pertama takda pun morning sickness. Trimester kedua ni baru ada. Jaga diri ya. Semoga dipermudahkan urusan 🌹

ikut orng kot sis...mcm sye dri first trimester smpai nk msk 18 week bru alahan hilang...sis kne bnyk sbr

normal sis....ada org plaaa sepanjang pregnnt Smpai melahirkan kena morning sickness

normal.anak kedua sya morning sickness sampailah melahirkan😄.sabarlah sis😊

kita serupa..bertabah laa