Bleeding minggu 9

Normal ke bleeding nak kata sikit tak sikit nak kata banyak tak banyak sehari je,ikut last period sepatutnya 9 minggu dah tapi lepas bleeding scan cek baru 5 weeks,ade kantung je dan dr tak nampak heartbeat .ms scan 7 minggu nampak kantung juga.dr kata mungkin keguguran atau blighted ovum.saya masih menafikan sbb berharap nk bg anak sulung adik.emosi dah tak tentu hala dah ni samada nak tgu lagi atau ikut cakap dr je suruh dnc.sedihnya saya seharian x dapat tidur.ade tak kes ibu2 yg mcm sy ya.bleeding,x nmpk heartbeat tp sbny mungkin tereilap kira last period atau mc scan tu tak ok ke😢

6 Balas

sama kes mcm saya. bleeding dah nak masuk 2 mggu. makan duphaston dah kotak kedua. check 3x tiga2 tu jugak nampak kantung je. scan kali keempat kantung dah tak ada katanya. tapi pagi tadi check upt still positif. saya doakan kandungan puan & puan sihat dan selamat hingga melahirkan. banyakkna berehat kalau boleh bedrest je. doakan saya jugak mudah mudahan ada rezeki aminnn

3w ago

sy dlu pernah mcm ni..lps bleeding,ade ketulan darah kluar,ada kantung jgk kluar...p scan,mmg dh sah gugur sbb xde kantung..tp yg psti lps gugur,upt still lg positive utk beberapa mggu.. utk case mcm sis,repeat scan lg dlm 2 mggu..mna tahu time tu dh kantung..

last piried 10mac. lari x jauh mana.. bleeding 2minggu lepas. p scan swasta Dr cakap kandungan x jadi hanya ada air ja..mintak buat surat jumpa pakar o&g..Dr scan ada yolk sac..2minggu kemudian repeat scan ...Harini scan alhamdulillah dengaq jantung baby dh..moga Allah SWT permudahkan urusan sis...doa tawakal..jgn stress..bnyak kan berehat

3w ago

insyaAllah terima kasih sis saya mmg tengah cari makanan yg boleh kuatkan rahim. doakan rezeki saya utk dapat anak dalam masa terdekat ya sis aminn

sy pergi jumpa doktor 3tempat berbeza.. tmpt ke3 baru nampak janin dan jantung berdegup.. bleeding sy byk dah nk masuk 2minggu.. alhamdulillah baby masih slmt. doakan sy dan bby sihat slmt smpai bersalin ye..

so pergilah scan sekali lagi utk confirmation

Sis dah jumpe doktor semula tak?