Kerisauan vaginal discharge masuk second trimester

Normal ke bila baru masuk second trimester ada banyak keputihan(creamy berwarna putih) yang keluar? Dan tidak berbau pelik, normal. Cuma kerap. Ada sesiapa yang tahu? Terima kasih mummies..

1 Balas

Dah buka buku utk checkup pn? Sy g hari tu lupa tanya direct dgn dr, 😂 tp tanya yg pernah preggy, dorang ckp tu bagus maksudnya, sbb perubahan hormon pregnant yg positif 👍🏻 Tp apa2 pun perlu juga rujuk pakar, sbb even setiap journey anak no 1-berapa pun lain2...apatah lg tuan bdn yg berlainan 🤭 Apa2 pun semoga kandungan selamat sentiasa! ♥️

4mo ago

Sy ada terbaca, bermula 10w semua organ vital baby kita dah develop. Jadi kandungan dah kurang risky berbanding sebelumnya, high risk. Sbb tu kalau nak buka pink pun disarankan masa 10w above. Takut ada keguguran lps dah buka buku.. Insya-Allah baby Pn selamat je. Kalau ada sakit kerap @ keluar darah, pergi cpt2 klinik. Jgn tangguh²