Berat Badan

Normal ke berat badan naik? Saya dah jaga portion makan, tapi 2 minggu kadang naik 1-2kg bagi saya macam banyak. Boleh share tak trimester 3 so far korang berat dah naik berapa? Saya 29w dah 10kg naik.

8 Balas

Kalau underweight, jgn risau. Saya bukak buku berat 43kg je mmg kurus, 30 week harini dah 55kg. perut nampak besar sgt. Nurse saya pon tak marah ape² . Gula pon tak sangkot

4mo ago

Thankyou share, btw saya pun besar dekatt perut. Badan macam maintain je pipi pun cengkung lagi haha, saya bukak buku 46kg.

masa booking buku 62.5kg skrg da 30week 62.1. haritu turun 2kg 😅 saya preggy anak frst dlu pon berat naik just 2kg smpai bersalin

4mo ago

Awak ada alahan ye?

saya so far dh 3rd trimester 6kg lebih naik. rasa mcm makan tkbnyk tapi kemain naik. nurse sy tk bising pun dia okay je 😂

4mo ago

Haha tapi takpe masa raya tak boleh nak tahan nafsuuu 😭

Sy 28w dah naik 7.4kg mcm tu. walaupun monthly naik lebih 400g/week, Dr. ckp okay je sebab kenaikan keseluruhan still okay.

4mo ago

Okay sangat dah ni tak naik banyak

sy dh 28w,dh naik berbelas kg dh . risau je nk chekup ni kena tegur gn nurse.. tu hri kena dh tegur..huhu,

4mo ago

itula pasal.. bkn nk jaga pemakanan..to asyik lapar je..perur

mcm sy awl buka bku 11w 70.5kg..24w 71.5kg...lusa timbang nk msk 28w mgkn naik bnyk🤣

4mo ago

mgkin sbb awl2 berat dh lbih..huhu...kalau dlu ank first 55kg 12w ..25w dh 59kg😂 mkn sma je bnyk hahah

tgk pd bmi masa buka buku. then rujuk buku pink bdsrkan bmi awk.

4mo ago

faham. sy obese naik 11kg spnjg pregnancy. tp biasa lah obese naik sikit pun misi dh bising. so yeah it depends.

dulu sy kurus 55kg naik bnyk kg jgk😂

4mo ago

Selera makan banyak 🥹