Naik berat badan

Mommies2, dah naik berat badan berapa? Normal ke kandungan 6 bulan tapi naik berat hanya 7kg sahaja. Badan jenis petite. Risau juga baby tak membesar dgn sihat kadang kadang.

7 Balas

sy naik mdadak 2bulan lps nurse bising ...katanye kena minum gula awal nanti..awal mgandung sy 47kg..skrg 54.2kg..2bulan lps dlm tempoh 1bulan je sy naik 4kg (49kg-53.9)sbb smggu asyik mkn roti je...nurse bising..jd sy kurangkan roti,tinggalkan air yg bancuh dg susu tin serta gula..alhamdulillah timbang baru2 ni naik 300gram je

Normal je tu. Kalau scan growth baby sama dgn minggu ok la tu. Sy dah naik 12kg, nurse cakap boleh naik sampai 16kg kalau tak dah kira obes 😂 skrg 30w.

Saya naik 5kg je dari bukak buku pink, skrg dah 7 bulan. Maybe sbb 1st trimester saya turun banyak. Tapi scan alhamdulillah baby growth semua okay.

naik byk tu sis..sy dh 7 bln ni berat naik 2.5 kg jerr 😂 tp scan anggaran brat bby ok jerr dgn usia kandungan..

Saya 31weeks setakat ni total naik 3.4kg.. beratnya tak turun tapi naik sebulan 100-200gram je.

sy 30 minggu baru naik 4 kg sis.. sebab awal2 ngandung turun 8kg

sy 5bulan berat dari 44-48 oke ke ehh risau jugak ni