Berat badan naik mendadak 2 ke 3 kg terus!

Normal ke berat badan naik mendadak sampai 2 ke 3 kg dalam masa seminggu?? Saya due date : 17/8. Trimester ketiga dh skrg. Saya mkn bnyk sikit dia terus naik mendadak mcmtu. Mcm mkn 1× lunch ke sbb mknn sedap plk kan. Lps 2 jam timbang terus naik 2 kg. Pastu kalau turun balik pon 1kg je mcmtu. Biar betul. Ada ibu2 mcm saya jgk ke akhir2 trimester ni?

3 Balas

sy skrg 37w3d .. g checkup kk td naik 1kg dlm masa seminggu.. tp nurse tak bising sbb 3hb dh kena serah diri.. normal je kot.. sepanjang pregnancy ni sy naik 5.2kg dah.

9mo ago

berat klau naik mendadak mmg auto kk akan suruh dtg lg check urine n blood pressure. sbb takut kena preeclampsia. org yg nak kena Pre-eclampsia antara tandanya berat naik mendadak. sbb tu dia nk tgk urine nk pastikan urine clear xde protein n bp normal

normal. means kena tahan mkn suku2 separuh sbb hormon time preggy mmg x boleh nk agak. nnt next pregnancy pun sama lain pulak masalah nya. self control kena kuat

9mo ago

itulah skrg mlm mkn roti je . selalu mkn nasi 😅

Mcm sy hrtu xde slera mkn berat xnaik.. pastu selera nk mkn burger je terus naik 1kg lebih.. tp dh xnk pk dh pasal berat naik sb dh nk bersalin pn.. 😂

9mo ago

Baby xnaik pn berat ok je.. sy je berat naik..