Berat Naik Mendadak?

#ingintahu #firstmom #pleasehelp kandungan 31 week ke atas,berat bila timbang dlm sebulan naik 1kg lbih/2 kg , mcm mna tu?kawal juga makan tp😅

3 Balas

Mcm ok je tu naik 1kg dlm sebulan. Sy pernah skali naik 2kg dlm masa 2 minggu. Nurse x ckp pape pn.. Esok next checkup xtau la naik lg berapa. Sy jenis makan nasi sekali sehari je, pastu selebihnya mkn buah2, kurma cmtu je. Tp lately mmg sy ada kerap minum manis. Sy xde gdm pn. Badan masih nmpak kurus cuma berat je bertambah. Xtau la tmbah tang manenye haha..Baby pn berat normal..berat skrang sy dah 59 , lg sbulan nk bersalin seram brapa lg nk naik 😂

4mo ago

Kalau berat awk je naik tp berat baby x naik, awk kne check ngan doc tkut nutrisi dari placenta x sampai ke baby. Risiko iugr. Tp tengok la klu sikit2 je itu biasa plus minus. Klu ketara yg bahaya

sya pn mcm tu naik mndadak smpai 90 kg😂 smpai kna mnum air gula 2 kli tkut ada gdm..tpi smua okay penyakit apa² x ada..berat je naik..dh kwal mkan pn mcm tu jga..skli ank sya kluar 3 kg lbih berat nya..mmng x larat nk push😂

4mo ago

sy hr tu da 2 kli minm air gula.tp cek smua ok.bert ja naik mnddk

saya 2minggu naik 2kg😊nurs mrh naik bnyk lepas tu saya kurangkn mkn,,bila turun berat dc mrh pula,,,🤣🤣