week 28 twin dcda

Normal ke bby selalu mengeras....

8 Balas

Sya pun kerap mengeras. Twins lahir tak cukup bulan. Sebb nak keluar awal😂 haha. Kerap mngeras dari 32 week. Kena tahan wad doktr suntik dexa dan tahan mengeras sampai 35 week baru bersalin normal.

5y ago

Betol. Kita standby je awal. Apa2 pun semoga urusan dipermudahkan. ☺️

sama mcm sy... twin dcda... bby mmg kerap mengeras... dh cucuk dexa sbb ada kontraksi masa 28w... skrg 33w ada kontraksi main2...

5y ago

untk matang paru2 bby kalau bersalin awal bby dh bersedia...

Normal ja..dya nk bg kita rsa contraction tu mcm na..org pggl contraction tipu..klau mengeras n ad trun darah tu bru kna p hospital.

Klau gap 5-10 minit skali sis pergi hospital terus ya, risiko bersalin awal tu ada sbb twins...

Baby mengeras tu mcm mne..😅 sllu dgar org doq ckp bby mengeras..tp sy xfhmlah

Biasa dah 3rd trimester mmg baby akan mengeras. Baby aktif tu hehe.

5y ago

Bby aktif..lg2 klu abg2 n kakak buat bising...bertambah2 aktif diorg kt dlm

Hadoiii..seramnya dgr...tp x rase mcm sakit contraction..

Nk tny.. Twin dcda tu camana?

5y ago

Ooo.. Baru tahu.. Tqvm ye sis atas pencerahan... 😊😊😊