anak sebulan lebih

normal ke bayi sebulan lebih klau waktu siang jarang tidur kira dr jam 1 ptg tu straight smpai jam 9 mlam baru dia nak lelap .tp malam dia tk bejaga .cuma mnum susu terus tdr balik

2 Balas

Lamanya berjaga, baby 1 bulan lebih perlu tido lbh kurang 17-19 jam tak silap saya. Mmg sng pada kita kalau dia lena malam2, tapi untuk tumbesaran bayi tu kena check balik. Lagi 1, kena check dia selesa ke tak nak tido, perut, burping, kenyang ke tak, sejuk ke panas keadaan sekeliling.

2y ago

tu lah sy pn masih bljar kenal baby sy .rupanya dia sllu tk selesa angin refluk tu kna burp kn bg hbis. no wonder dia tdo sllu jga nj muntah tu je 🥺

lame sgt tu.. xde nap lgsg ke.. xmenangis ke?😅 anak sy sbulan lebih jgak, siang tdo lame.. mlm jd lame sikit berjaga.. tp bg susu tepuk2 mau tdo

2y ago

@anon nap tu tdo sekejap