2bulan dh stop bf

normal ke baby saya baru 2bulan tapi dh stop bf?? dada saya pon tak bengkak susu,, bila bagi je dia werk even tak isap pon lagi, so skrg full fm je… selang 3hari saya cuba lagi nk bagi, still dia taknak isap, saya pump pon dh takde susu😌😌

7 Balas

cuba sis pksa...kena pndai pujuk.anak saya mcm tu jgk sush nk bg susu botol,kena pujuk dulu...tepuk2 n selawat...last2 dia mnum jgk.ini anak y ketiga,y 2 org tu susu badan,y nh je saya campur susu bdan n botol.lgpun susu bdan saya kurg,tu pksa bg susu btol nh dia cepat kenyg...lepas hbis susu je tido lr dia..he3...

saya dari baby lahir smpai 3 bulan tak pernah bengkak susu , mmg jenis susu 4 titik je 🤣 pump pun tak smpai 10 ml sy dh try mcm mcm produk banyakkan susu tk jalan juga last last pakai susu tepung jela

Nk masuk 3 bulan salu baby akan nursing strike saya baca. Try pujuk waktu dia mamai or waktu mlm. Atau sbb dah xde susu dia tawu klu isap xdpt susu. Cuba try milk booster or jumpa lactation consultant

Rugi nye kalo byk susu tapi tak bagi , khasiat susu ibu ini bagus build emunisasi anak try pujuk dia bagi masa dia nak terutama waktu dia dah nak mengantuk

8mo ago

susu ibu mmng khasiat, habis tu yg lain² tu klu tkde susu bdn terus pakai fm tkde khasiat nya ke? mmng la berlainan khasiat tpi kita kena fhm benda ni semua rezeki allah yg bagi. rezeki awk utk df anak itu rezeki awk. rezeki dia mcm tu.

sama sis. anak saya dua bulan dah fully dm. bila bagi nenen dia boleh pulak buat loya nak muntah. geram nengok eh. fully fm jelah janji sihat nakk

ye normal, saya sama juge.

sy Dari lahir xnak bf