Body shaming

Normal ke baby fully bf ni kurus? Anak punya bmi normal.Tp bila org tgk anak, kata baby kurus.sambil cebik muka ckp kita xbg makan(baca: minum susu).baby baru 2bulan Sedih rasa sbb anak jnis minum susu kejap2 tp kerap.kalau dia dh kenyang, dia stop tp sejam nnti nak lg..sy slalu check , susu sy putih (hindmilk) bkn susu cair..kalau breast tegang tu baru susu cair keluor dulu .bila dia minum sejam2, breast sntiasa lembik, xsmpat nk tegang penuh mcm kita lmbt bg susu

2 Balas

Yang penting bukan saiz badan sis. Tapi BMI anak awak. Kalau graph line baby dalam line putih means normal dah tu. Dah terbaik.

jgn letak mindset baby bam2 tu normal. my bby tak bam2 tp bila checkup misi dktr smua puji bmi dia cantik...growth dia pun cun.

12mo ago

baik,terima kasih