Susu badan cair

Salam ibu ibu semua, saya nak tanya, ada apa apa cara tak nak bagi susu badan yang pekat/hindmilk banyak, baby saya 2bulan sekarang minum susu badan sahaja tapi sejak 2minggu nie dia selalu berak warna hijau cair lepas tu banyak kentut. Saya risau dia tak kenyang bila menyusu #firstbaby #firstmom #pleasehelp

2 Balas

nak dapatkan susu hindmilk (susu akhir) awak kena bagi baby directfeed sampai baby yg lepas sendiri nipple awak. jangan kerap ubah posisi breast semasa baby directfeeding. kalau awak mmg jenis susu byk, boleh marmet keluarkan sedikit dulu foremilk awak. kemudian baru bagi baby df foremilk pon penting juga awak. foremilk ni fungsi dia mengenyangkan baby awak. hindmilk ni dpt menaikkan berat badan baby awak.

1y ago

paling lama baby df berapa minit awak? lepastu baby kerap df tak?sejam sekali ada tak awak?

Menyusu lama2 sebelah. Susu yg hujung2 tu yg pekat. Lepas habis sesi menyusu, next session bg belah yg last bg tu dulu.

1y ago

Stress tu takde la, sawi dengan lobak putih ea, ok ok sis cuba, terima kasih tau❤️