baby 3m berat xsampai 6kg

Normal ke baby boy fully bf berat bru 5kg. mcm mana nk tambahkan berat badan dia? kalau boleh sy xnk campurkan susu formula. ada tips?

3 Balas

berat lahir dulu cmna?, kalau kata lahir kecik normal ja. n tgok dlm buku, berat normal tak. kalau normal, still dlm line tuh ,takpa je. mcm saya dulu kerap menyusu sis, tuh je la tips dia. lepas tuh pastikan tidur pun cukup.

1mo ago

last checkup result dia line border je. xtinggi xdrop. doc ckp mcm kurang susu. tp ank activ mcm biase je. tido pun ok.

Jngan risau, anak sy pun sama. 3 bulan berat dia 5.4 je. Takpa yg penting dia sihat pun dah cukup awak.