Berat bayi 5 bulan

Hi mommy semua. Normal ke berat anak sy 6.05kg masa 5 bulan? Baby sy baby girl. Mommies ada tips tak mcm mana nk naikkan berat badan baby? Btw, baby sy fully bf.. berak kencing semuanya normal..

2 Balas

Kena ikut dri berat dia lahir. Setiap bulan kena tnbh dlm 600g. Tp bila masuk usia 5 bln keatas kadar naikkan tiap bulan pn berubah dlm 400g or mgkin lg kurang. Betulkn kalau sy salah. Wktu lahir bby awak berapa kg?

Bby sy 5 bulan bru 5.6kg bby boy..graf kuning. Klo aktif okay je jgn risau bby ade fasa2 die. Maybe skg die tgh aktif nk main n explore

1y ago

Sebiji baby saya 🤣🤣 graf dah tak cantik tp maybe sbb dia aktif. Fasa melasak. Baby girl