baby 9bulan xnk pgng botol susu sendri semasa menyusu dan xnk suap makanan yg kita bagi masuk mulut.

Normal ke baby 9bulan xnk pgng botol susu sendri msa menyusu...dan ada x anak2 ibu2 dalam ini xnak suap sendri mkanan yg kita bagi masuk dlm mulut...kalau kita suap baru dia nak makan kalau kita bagi makanan kt dia pun baby ini xnk pgng pun. #seriusnanya #ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp

7 Balas

Its okay slowly die akan pegang la makanan tu. Jgn paksa anak sgt. Nnt awak yg terlebih stress. Die x nk suap sendiri pun x apa lah, awak lah suapkn die mkn. Slowly die akan adapt la semua tu. Yg penting kena byk sabar bila nk ajar anak2 nie. Mereka lahir bukan terus pandai semua benda. Kalau perlu demonstrate 1 bulan makan sendiri die pun, awak train je lah. Kalau setakat 1, 2 kali train die suh mkn sendiri, mmg x kn jadi nye lah.

2y ago

Terima kasih apa pendapat😊

Ank Saya dari 4bulan da diajar pegang sendri botol susu. Tapi bab makan Mmg kena suap. Cuma Kalau potongan kecil2 tu, saya lagi Suka letak atas tray mainan Dia biar Dia kutip masuk mulut. Now da 1y. Ada yg bersuap, Ada yg masuk sndri. Takpe. Slow2 je sis. Nnty lama2 Dia pandai

2y ago

InsyaAllah harap2 mcm tu la...terima kasih ye atas pandangan.

normalhtu.. dia baru je 9 bulan.. masih bergantung sepenuhnya pada kita.. klau kata umur 8 tahun keatas x nk suap sendiri nk kena cepuk juga tu 🤣 tp kdng kita yg dh tua² bangka beranak pinak ni pun kdng rindu nk suruh mak suap 🤣

2y ago

hihihi terima kasih atas pendapat😊

hihi.. gaya like a boss. makan orang suapkan, susu orang pegang. hebat. insyaallah, orang hebat ni besar nanti.

2y ago

InsyaAllah terima kasih atas pendapat😊

Slow2 sis,,jgn pksa sbb lg lh dia xnk nnt

2y ago

Terima kasih atas pendapat😊

belum berpengalaman

xpe pelan2