PEMBESARAN BABY

normal ke baby 7bulan dn keatas lmbt duduk, merangkak, dan tumbuh gigi?

8 Balas

Normal sis. Hehe. Selagi belum setahun, InshaAllah normal je. Perkembangan baby tak sama. Masa anak saya 6 bulan dulu pun belum reti duduk sendiri. Nak makan, saya ampukan keliling dia dengan bantal. 😄 tumbuh gigi pun dalam 10 bulan tak silap baru tumbuh sebatang gigi. Lepas2 tu la baru rancak gigi tumbuh sana sini 😃

Tak pasti sis. Sy pun baru ada anak sulung 7 bln. Setakat ni dia boleh merangkak. Mcm belum boleh duduk betul dgn sendiri & belum tumbuh gigi juga sis. Nurse ckp budak lain-lain perkembangan..jd dia tak bgtau umur berapa..

normal je sis , setiap baby lain lain dia punya perkembangannya . macam baby saya 7bln da boleh duduk sendiri . gigi 2btg . merangkak belum dok mengesot je . hehe

Normal sis. Apa pun pantau ya mommy. Kadang anak jalan dulu gigi tumbuh lepas tu. Kadang sebaliknya.

normal. tpi boleh try panjangkn n kerapkn sesi tummy time utk latih baby kuatkn tulang belakang

Anak saya dah 9 bulan baru slow slow blh duduk, gigi pon x tumbuh lagi.

normal apalagi baby jnis yg berbadan besar.

normal..