Jeluak/ muntah

Normal ke baby 6m muntah / jeluak. Baby sye skrg slalu muntah balik susu dlm kuantiti yg byk

8 Balas

Kalau dah start makan , boleh ganti susu dengan air kosong shj. Lepas 3-4 suap makan, bagi air minum sikit pastu sambung balik mkn. Ini proses untuk baby minum air. Habis makan maybe 2-3 hours time baru bg susu tu pun cuba bancuh sikit dulu sebab takut kenyang sgt.

Kenyang sgt tu. Dah makan kan boleh kurangkan kuantiti susu atau jarakkan waktu makan dgn susu.

Anak sy pun mcm tu. Rupanya bby kenyang sangat, ataupun posisi masa bg susu tu tak kena.

kena sendawakan dia slpas myusu atau slpas makan . kena buang angin dia gosok2 blkg

Dah mula makan ke? Boleh jadi terlalu kenyang.

kenyang sangat tu

kyg sgt kot

kenyang😊