Muntah dan jeluak

Ibu2 sy first mom jd xbnyk ilmu psl baby. Sy ada 2 pertanyaan. 1. Normal x baby overfeeding muntah bnyk? Kira muntahkan balik smua susu yg dminum tu lh. Baby sy dh sbulan lbh skrg, ni kli ke 4 muntah sbb overfeed. Risau ada mslh kshtn je. Ada ke yg penglaman sma? 2. Baby jeluak kekadang keluar ikut hidung tu normal x? Jrg jmpa baby jeluak keluar ikut hidung. #seriusnanya #firstmom #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

kne cbe elakkan ye sis.. sbb dlu anak sye pun mcm tu n sye ade consult Dr.. bahaya klu muntah byk tkot tmasuk dlm paru2 nant bley jd pneumonia.. sendawakn bby ye.. klu x bley sendawa, pegg/dukung bby bia kepala tinggi sket dlm 30 min sblum letak atas tilam.. mngiring kn bayi ye kt tilam tu..

kalau dia okay, tak nges tuh normal, sbb baby tak berapa pandai sgt. anak saya pun kkdg muntah kot situ. tapi kalau dia muntah memancut tuh rasa mcm tak berapa normal la, takut apa2x.